Intel: Εγκριση για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής στην Κίνα

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 09:13

ΕΓΚΡΙΣΗ για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής τσιπ στην πόλη Νταλιάν, βορειοανατολικά της Κίνας, κάνοντας τη μεγαλύτερη επένδυσή της στην Ασία, έλαβε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ στον κόσμο, Intel Corp.

«Η έγκριση για το έργο δόθηκε από την κεντρική κυβέρνηση», ανέφερε ο Gao Fujun, σύμβουλος της Dalian Foreign Trade and Economic Cooperation Bureau, μιλώντας σήμερα από τηλεφώνου. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί πότε δόθηκε η έγκριση».

Η Intel μαζί με άλλες εταιρείες κατασκευής τσιπ, όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής, κατόπιν παραγγελίας, στον κόσμο, δημιουργούν εργοστάσια στην Κίνα, καθώς η οικονομία της υπερβαίνει σε ανάπτυξη οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία στον κόσμο. Η έγκριση, ενδέχεται να αναβάλει τα σχέδια της Ινδίας να κερδίσει την Intel στην κατασκευή εργοστασίων παραγωγής στο κράτος της Νοτίου Ασίας.

Το εργοστάσιο αυτό θα είναι το πρώτο εργοστάσιο της Intel στην Κίνα και θα εδρεύει στην οικονομική και τεχνολογική περιοχή της Ντάλιαν, σύμφωνα με τον GAO. Η Intel έχει εργοστάσια συναρμολόγησης και ελέγχου τσιπ στη Σαγκάη και την Τσενγκντού. Ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιπ κοστίζει πλέον των 2 δισ. δολαρίων.

Η Intel ενδέχεται να κάνει επίσημη ανακοίνωση της κατασκευής του εργοστασίου της τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα νωρίτερα σήμερα στην εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενο στελέχη του κλάδου, τα οποία όμως δεν κατονόμασε.

Η εταιρεία, της οποίας οι ημιαγωγοί περιέχονται στο 70% των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, απασχολεί συνολικά 6.800 ανθρώπους στην Κίνα. Η Intel έχει τέσσερα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα και μονάδες ελέγχου και συναρμολόγησης στη Σαγκάη και στην πόλη Τσενγκντού. Η εταιρεία επένδυσε πλέον του 1,3 δισ. δολ. στην Κίνα το 1985, όταν άρχισε να δραστηριοποιείται στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα