Lehman: Προς εξαγορά χρηματιστηριακής στην Αυστραλία

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 12:02

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Grange Securities Ltd. της Αυστραλίας, έκλεισε η Lehman Brothers Holdings Inc., με στόχο τη μείωση του χάσματος μεταξύ των ανταγωνιστριών της στη περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.

Η Lehman, η τέταρτη σε μέγεθος χρηματιστηριακή εταιρεία των ΗΠΑ, κατέβαλε περισσότερα από 120 εκατ. δολ. Αυστραλίας (95 εκατ. δολ. ΗΠΑ) για την Grange, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν την εμπορική συναλλαγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg News. Η εταιρεία θα διατηρήσει το όνομά της και θα μετατραπεί σε μία επενδυτική τράπεζα πλήρους κλίμακας, ανέφερε ο επικεφαλής της Lehman Asia, Jesse Bhattal, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στο Σύδνεϋ.

Η Lehman στοχεύει στην Ασία, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για την επενδυτική τραπεζική, με στόχο την αύξηση των κερδών της που υστερούν των ανταγωνιστριών της στη Wall Street, όπως της Goldman Sachs Group Inc. Η Lehman, η έβδομη σε μέγεθος ανάδοχος πωλήσεων ομολόγων διεθνώς πέρυσι, κατέλαβε την 45η θέση στην Ασία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

H Aσία αποτέλεσε πλέον του 1/3 των πωλήσεων μετοχών ύψους 555 δισ. δολ. το 2006, 20% υψηλότερες, των πέντε τελευταίων ετών. Η συμμετοχή των ΗΠΑ υποχώρησε στο 26% από το 40% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η Grange που ιδρύθηκε το 1995 στο Σύδνεϋ, κατέλαβε από το περιοδικό AsiaRisk την πρώτη θέση μεταξύ των αυστραλιανών εταιρειών έκδοσης τίτλων πιστοληπτικής ικανότητας το 2006 και ήταν μεταξύ των πέντε πρώτων τραπεζών της περιφέρειας σε παράγωγα.

Η Grange απασχολεί περίπου 120 ανθρώπους και διαθέτει γραφεία στη Μελβούρνη, το Περθ και το Μπρισμπέϊν. Η εταιρεία έχει κλείσει από το 1995 συνολικά 161 συμφωνίες αξίας 12,5 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Η Mia Trinephi, εκπρόσωπος της Lehman στο Τόκυο, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα για την τιμή της εξαγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα