Toyota: Ανακαλεί 533.000 μοντέλα Tundra και Sequoia SUV

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 08:18

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από μισό εκατομμύριο φορτηγά αυτοκίνητα και SUV στις ΗΠΑ, εξ αιτίας ελαττώματος στο τιμόνι, που ενδέχεται να προκάλεσαν 11 ατυχήματα, προχώρησε η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor Corp.

Η Toyota ανακαλεί 533.000 οχήματα Tundra και SUV Sequoia που παρήγαγε στο εργοστάσιό της στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, εξ αιτίας ελαττώματος στο τιμόνι που καθιστά δύσκολη την οδήγηση, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η Toyota, πούλησε 2,54 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ το 2006.

Η απόφαση έρχεται έξι μήνες μετά την εντολή της ιαπωνικής κυβέρνησης στην εταιρεία να περιορίσει τα ελαττώματα που αυξάνουν τις ανησυχίες για την ποιότητα των αυτοκινήτων της Toyota, καθώς πλησιάζει να κλείσει το χάσμα των πωλήσεών της με την General Motors Co. H Toyota, άνοιξε το έκτο εργοστάσιό της στο Τέξας της Βορείου Αμερικής τον Νοέμβριο και θα ανοίξει το έβδομο στον Καναδά το επόμενο έτος.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία απέσπασε μερίδιο αγοράς από την GM και τη Ford Motor Co. στο παρελθόν, αποτέλεσμα της φήμης της για την ποιότητα. Η Toyota ηγήθηκε της ετήσιας λίστας για τα καλύτερα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά την τελευταία δεκαετία του περιοδικού Consumer Reports.

Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν 12,5% πέρυσι, ενώ της GM μειώθηκαν κατά 8,7% και της Ford υποχώρησαν σε ποσοστό 7,9%. Και οι δύο αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίας, κλείνουν εργοστάσια και μειώνουν το προσωπικό τους.

Οι μετοχές της Toyota υποχώρησαν 0,3%, φθάνοντας στα 7.960 γιέν η μία στις 11 π.μ. (τοπική ώρα) στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα