Προς δεύτερη εβδομάδα απωλειών το γιέν

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 09:11

ΔΕΥΤΕΡΗ εβδομάδα απωλειών οδεύει να σημειώσει το γιέν, μετά την απόφαση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Tohisiko Fukui να καθυστερήσει την αύξηση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με τα λεγόμενα μελών της Federal Reserve των ΗΠΑ και της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ότι πρέπει να πατάξουν τον πληθωρισμό.

Χθες το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών, μετά τη δήλωση του Fukui, ότι δεν σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια. Χθες, ο Lorenzo Bini Smaghi της ΕΚΤ, είπε ότι η πολιτική ήταν «πολύ βολική», καταδεικνύοντας ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν. Χθες το μέλος της Fe, Susan Bies, είπε ότι ο κίνδυνος του πληθωρισμού δεν προβλέπεται να μειωθεί, περιορίζοντας έτσι τις εικασίες ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 121,31 έναντι του δολαρίου στις 6 π.μ. στο Λονδίνο (τοπική ώρα), από 120,32 την προηγούμενη εβδομάδα. Χθες, υποχώρησε στα 121,60, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Μαρτίου του 2003. Εναντι του ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 157,65 από 155,50 την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από την 1η Δεκεμβρίου του 2006. Το ιαπωνικό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει στα 121,80 έναντι του δολαρίου και στα 157,90 έναντι του ευρώ, σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα