Αρχίζουν τη Δευτέρα οι εκπτώσεις

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 09:12

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 Ιανουαρίου 2007 αρχίζουν οι χειμερινές τακτικές εκπτώσεις και λήγουν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται ή η αναγραφή σε πινακίδα του ποσοστού έκπτωσης για σαφώς καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων, με την προϋπόθεση της αναγραφής της αρχικής τιμής κάθε είδους, όπως επίσης και η ανάρτηση στο κατάστημα έγγραφης αναγγελίας, ότι πραγματοποιεί τακτικές χειμερινές εκπτώσεις.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων, με απόφαση του Νομάρχη, πρόστιμο 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης

Οι υπάλληλοι της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου και των τομέων Εμπορίου των Ν.Α., θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των ανωτέρω όρων και όσοι παραβαίνουν τις ισχύουσες διατάξεις υπόκεινται στις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 31 του Α.Κ. και, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου των εργασιών που πραγματοποιούν. Το δε πρόστιμο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα