Σε υψηλό πέντε εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 11:29
UPD:11:31
REUTERS/STAFF

Άνοδο σε υψηλό πέντε εβδομάδων κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ στα οποία ανήλθε η Wall Street χθες βράδυ, παρόλο που διατηρούνται οι ανησυχίες για την παραλλαγή Όμικρον με τη Γαλλία να αυστηροποιεί τους περιορισμούς και τις μολύνσεις COVID-19 να αυξάνονται σε Ισπανία και Βρετανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, αφού ενισχύθηκε κατά 0,6% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο DAX ενισχύεται 0,7%, ενώ με οριακές μεταβολές διαπραγματεύεται ο FTSE στο Λονδίνο. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC κερδίζει 0,54% και στο Μιλάνο ο FTSE καταγράφει κέρδη 0,8%.

Το ποσοστό μολύνσεων κορονοϊού στην Ισπανία ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά τα 1.000 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους, λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Ενώ η Αγγλία δεν θα επιβάλει νέους περιορισμούς για την COVID-19 πριν από το τέλος του 2021, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυστηροποιήσει τα μέτρα, αν και δεν υπάρξει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Νέες μελέτες στη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η Όμικρον έχει μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής ασθένειας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι μολύνσεις εξακολουθούσαν να ξεπερνούν τις 100.000, ενώ η Γαλλία ανέφερε επίσης κρούσματα πάνω από αυτόν τον αριθμό για πρώτη φορά.

Οι ανακοινώσεις δεδομένων στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τις ισπανικές λιανικές πωλήσεις για τον Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα