Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Βαρόμετρο οι τράπεζες
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 09:52
UPD:10:32

Praxis International: «Στη σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης βραχυπρόθεσμών κερδών, μιας και το ΧΑ βρίσκεται σε μεταίχμιο στο οποίο αναζητούνται αφορμές για υγιή διόρθωση».

Fortius Finance: «Η ευκολία υποχώρησης του ΓΔ ενδοσυνεδριακά χθες για τους προαναφερθέντες λόγους προβληματίζει τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα σχετικά με την εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία του. Κατά συνέπεια δε θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε την υποχώρησή του σήμερα, ιδιαίτερα αν συνυπολογισθούν και οι χθεσινές απώλειες των ξένων δεικτών μετά το κλείσιμο του ΧΑ.

» Ωστόσο, στα θετικά οφείλουμε να κατατάξουμε τη διατήρηση του FTSE/ASE-20 πάνω από την αντίσταση των 2.550 μονάδων, όπως και την ανάκαμψη του ΓΔ από τις ενδοσυνεδριακές απώλειες του -0,59%. Σημεία αναφοράς για σήμερα, θα είναι η πορεία του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος χθες άμβλυνε τις απώλειες ΓΔ, αλλά και η πορεία των αρνητικών πρωταγωνιστών χθες ΟΤΕ και ΔΕΗ».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά με την αρωγή τραπεζικών μετοχών όπως η ΕΤΕ και η ΑΛΦΑ. Αρνητικός πρωταγωνιστής η μετοχή της Intralot που πραγματοποίησε ζημιές 14,10%. Βασικός συντελεστής διαμόρφωσης της τάσης αναδεικνύονται οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου και εκεί πρέπει να εστιαστεί το ενδιαφέρον. Σε σχέση με τις μετοχές της Intralot θεωρούμε υπερβολικές τις χτεσινές πτωτικές αντιδράσεις αι αναμένουμε σταθεροποίηση σήμερα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα