Qantas: Σχέδια αγοράς μεριδίου σε αεροπορική εταιρεία της Ασίας

Σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 12:45

ΜΕΡΙΔΙΟ σε αεροπορική εταιρεία της Ασίας, σχεδιάζει να αποκτήσει ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας, Qantas Airways Ltd., στο πλαίσιο του σχεδίου επέκτασης του δικτύου της στην περιφέρεια.

Η Qantas, η οποία σχεδιάζει να έχει 50 αεροσκάφη που θα πραγματοποιούν πτήσεις στην Ασία, θέλει η κίνηση στην περιφέρεια να αποτελεί από το 15% έως 20% της συνολικής της την επόμενη δεκαετία, όπως δήλωσε ο οικονομικός της διευθυντής,Peter Gregg.

«Εχουμε σχέδια να κάνουμε μία ουσιαστική επένδυση στην Ασία», ανέφερε ο Gregg, μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης της εταιρείας στη Σιγκαπούρη, αρνούμενος όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το ποια είναι αυτή η αεροπορική εταιρεία. «Σχεδιάζουμε να αγοράσουμε μερίδιο σε μία αεροπορική εταιρεία», ανέφερε.

Η συνεργασία με άλλη αεροπορική εταιρεία, θα επιτρέψει στην Qantas που εδρεύει στο Σύδνεϋ, να διευρύνει τους προορισμούς της στην Ασία, όπου η επιβατική κίνηση προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 6,5% ετησίως έως το 2009. Η Qantas ψάχνει για συνεργάτες με στόχο την αύξηση της παρουσίας της στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, με συνδυασμένο πληθυσμό 558 εκατ. ανθρώπους και συνολικό εμπόριο 1 τρισ. δολαρίων.

Η Ασία έχει 270 μητροπολιτικές περιοχές με πλέον των 500.000 κατοίκων η κάθε μία και αποτελεί περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Οικονομικών και Μεταφορών της Σιγκαπούρης, Lim Hwee Hua. Αυτό υπερβαίνει τις 230 μητροπολιτικές περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ μαζί, τόνισε ο ίδιος.

Η Qantas δεν έχει σχέδια νέας έναρξης συνομιλιών με την PT Adam Skyconnection Airlines για μια επένδυση ή συμμαχία με την αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Bloomberg o Gregg.

H επένδυση σε ασιατική αεροπορική εταιρεία ενδέχεται να περιλαμβάνει την Jetstar, την εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Qantas, είπε σήμερα ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Jetstar, Alan Joyce.

H Jetstar, που είναι έως 50% φθηνότερη για να λειτουργήσει έναντι της Qantas, δημιουργήθηκε για να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς που έχασε από την Virgin Blue Holdings Ltd., τη δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας.

Σήμερα η Jetstar ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ του Σύδνεϋ και της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ. Η εταιρεία σχεδιάζει την απόκτηση βάσης στην Ασία για τα αεροσκάφη της τύπου Boeing 787-900 το 2010, σύμφωνα με τον Joyce. Σκέφτεται να επιλέξει μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ, της Σιγκαπούρης, της Μπανγκόκ και της Χο Τσι Μινχ, για τη δημιουργία αυτής της βάσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα