Mιχ. Σάλλας: «Δεν υπάρχει πάγος στη σχέση μας με την Τρ. Κύπρου»

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 12:46
UPD:13:25

ΑΙΤΗΣΗ για την απόκτηση ποσοστού 40% - 100% της Marfin Popular Bank (MPB) κατέθεσε σήμερα επισήμως στο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε ότι η αίτηση θα τύχει αντικειμενικής μεταχείρισης και θα εξεταστεί στο πλαίσιο της κυπριακής νομοθεσίας. Αν στην αίτηση περιλαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, πρόσθεσε, τότε η απάντηση θα δοθεί εντός τριών μηνών.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα Stockwatch, ο κ. Σάλλας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «δεν υπάρχει πάγος στη σχέση μας με την Τράπεζα Κύπρου. Υπάρχει μια φιλική σχέση, η οποία ευελπιστώ ότι θα ενισχυθεί. Είχαμε υποβάλει πρόταση φιλικής συνεργασίας και δεν επανήλθαμε με εχθρική πρόταση, γιατί δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου».

Σε σχέση με τη δημόσια πρόταση που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς για εξαγορά της Μarfin Popular Bank ο κ. Σάλλας είπε τα εξής: «Καταθέσαμε την πρόταση στην Κεντρική Τράπεζα. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά».

Επίσης, ο κ. Σάλλας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που φέρουν τις διοικήσεις των δύο τραπεζών να βρίσκονται σε συνεννόηση για τη διάθεση του πακέτου που κατέχει η Τρ. Πειραιώς στην Τρ. Κύπρου. «Θα υπάρξει φιλική προσυνεννόηση με την Τρ. Κύπρου για διάθεση του 8,2%», τόνισε ο κ. Σάλλας.

Το βράδυ, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/23/1291973.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα