Richemont: 10% υψηλότερες πωλήσεις το τρίμηνο

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 13:01

ΑΝΟΔΟ σε ποσοστό της τάξης του 10% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, Cie. Financiere Richemont AG, καθώς οι τραπεζίτες δαπάνησαν τα ρεκόρ μπόνους τους και η ζήτηση αυξήθηκε στην Κίνα.

Η αύξηση το τρίμηνο έως και τον Δεκέμβριο, διαμορφώθηκε εκτός των προβλέψεων των πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα σημείωναν αύξηση 11%. Τα έσοδα αυξήθηκαν 15% στις τρέχουσες ισοτιμίες συναλλάγματος, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη, μέσω του Web site της. Η Richemont δίνει αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστά, χωρίς να ανακοινώνει την αξία τους.

Οι πέντε μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες των ΗΠΑ, έδωσαν πέρυσι μπόνους περίπου 36 δισ. δολ., 30% περισσότερα από το 2005. Αυτό σηματοδότησε σημαντικές αγορές για τα είδη της Richemont, συμπεριλαμβανομένων των διαμαντένιων κοσμημάτων Cartier, των ρολογιών και στυλό της Mont Blanc και των δερματίνων ειδών Dunhill. Επίσης η εταιρεία κοιτά με ενδιαφέρον την αύξηση του πλούτου στην Κίνα, της οποίας η οικονομία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο, με στόχο την πραγματοποίηση περισσότερων πωλήσεων.

Οι μετοχές της Richemont υποχώρησαν 1,75 ελβετικά φράγκα, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στα 70,85 ελβετικά φράγκα η μία στις 9:14 π.μ. στη Ζυρίχη (τοπική ώρα). Πέρυσι σημείωσαν άνοδο 26%, υπερβαίνοντας την άνοδο των μετοχών της ανταγωνίστριάς της, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, αλλά υστερώντας της ανόδου 37% των μετοχών της ανταγωνίστριάς της, Swatch Group.

Το εννεάμηνο οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν 13%, φθάνοντας στα 3,86 δισ. ευρώ (5 δισ. δολ.) σύμφωνα με την Richemont. Τα έσοδα αυξήθηκαν 16% στην Ασία και την Ευρώπη και 14% στην Αμερική. Στην Ιαπωνία οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 3%.

Χθες η Swatch Group, η μεγαλύτερη εταιρεία ρολογιών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 12% το 2006, αποτέλεσμα των πωλήσεων των ρολογιών πολυτελείας Breguet, Blancpain και Omega. Η LVMH, η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, κατασκευάζει ρολόγια μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Dior και τα Tag Heuer.

H Richemont, που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης στις 24 Μαΐου, δεν έκανε προβλέψεις για το σύνολο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα