«Μόνο τη ΔΕΗ, την Εμπορική και το ΤΑΠΥΛΤ αφορά η απόφαση για το εφάπαξ»

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 16:00

«Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του δικαστηρίου και θα εφαρμόσει την απόφαση κατά κεραία», δήλωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, κληθείς να σχολιάσει την τελεσίδικη απόφαση για την αντισυνταγματικότητα του πλαφόν στο εφάπαξ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/23/1292034.htm .

Ανοίγει έτσι ο δρόμος σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από το 1993, να διεκδικήσουν αναδρομικά που κυμαίνονται κατά μέσον όρο από 25.000 έως 70.000 ευρώ.

Σε σχετική ερώτηση για το ύψος των αναδρομικών περίπου 1 δισ. ευρώ, ο κ. Γιακουμάτος απάντησε χαρακτηριστικά: «έχω την εντύπωση ότι εσείς που κάνετε τους υπολογισμούς, τους κάνετε μεσοβέζικους. Εξαιρούνται οι τράπεζες και κακώς λένε οι "καθηγητάδες" του Εργατικού Δικαίου. Πρέπει να διαβάζουν πιο προσεχτικά, να διδάσκουν σωστά τους φοιτητές τους, διότι με το νόμο 3029 γίνανε οι τράπεζες νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, άρα εξαιρούνται. Η κυβέρνηση που φέρνει την ευθύνη αυτού του τόπου και τον κυβερνάει σωστά και με ευαισθησία ξέρει πολύ καλά τις υποχρεώσεις της και σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Σας λέω ότι είναι μόνο η ΔΕΗ, η ΕΜΠΟΡΙΚΗ και το ΤΑΠΥΛΤ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα