Ενταξη των ομαδικών απολύσεων στη μερική απασχόληση

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 16:10

«Ηδη είναι προς υπογραφή το σχέδιο νόμου για το ειδικό Κοινωνικό Ταμείο και εκεί βέβαια θα ενταχθεί η "SEX FORM" και η κλωστοϋφαντουργία που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα φθίνων κλάδος.

Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε ήταν η ένταξη των ομαδικών απολύσεων στη μερική απασχόληση. Οπως καλά γνωρίζετε προεκλογικά οι δήμοι πάγωσαν αυτή την προκήρυξη. Ηδη χθες είχα συνάντηση με το Δήμαρχο Ιλίου, τον κύριο Ζενέτο ο οποίος ενεργοποιεί την προκήρυξη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι δήμοι. Σημασία έχει ότι πέρα από το ποσό του Ειδικού Ταμείου στο εισόδημά τους θα προστεθεί και το ποσό από την κοινωνική εργασία, την οποία για πρώτη φορά καθιερώνουμε στη χώρα μας επίσημα. Αυτό συζητήσαμε και συμφωνήσαμε με τις εργαζόμενες της "SEX FORM".

Οσον αφορά τώρα τους εργαζόμενους της "FYROGENIS", έχουν μείνει μόνο 25 άνεργοι. Σε αυτούς την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί ένα επίδομα 1.000 ευρώ, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση και εντός Φεβρουαρίου οι 25 θα έχουν ενταχθεί στη μερική απασχόληση», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γ. Γιακουμάτος, μετά από τις συναντήσεις με τα σωματεία εργαζομένων της «SEX FORM» και «FYROGENIS». Σε ερώτηση για τη «SEX FORM» (ενδεχομένως και οι ηλικίες να μην είναι σύμφωνες με τα όρια ένταξης στο ειδικό Κοινωνικό Ταμείο) ο κ. Γιακουμάτος διευκρίνησε ότι ο νόμος δίνει την εξουσιοδότηση στον Υπουργό ο οποίος με απόφασή του έχει τη δυνατότητα να αναπροσαρμόζει τα όρια και τις προϋποθέσεις. «Δε μπορεί κάποιος να βάλει μία άποψη και μία γραμμή 50 ετών, μπορεί να πάει και 49. Αυτό θα είναι στην απόφαση του Υπουργού μετά από εισήγηση της επιτροπής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα