Αδ. Γεωργιάδης: Το Ελληνικό ξεκίνησε

«Αν θέλει ο κ. Πολάκης να τον ξεναγήσω προσωπικά στο Πάρκο του "Ελληνικού" ευχαρίστως»
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 10:57
UPD:11:10
twitter.com/AdonisGeorgiadi

Την ικανοποίησή του για την πορεία της υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό εκφράζει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με την ευκαιρία της παράδοσης του Experience Park, που άνοιξε χθες για το κοινό. 

«Αμφισβητούσαν είτε ότι η Lamda Delelopment είχε τα χρήματα για το έργο, είτε εάν εμείς θα κατορθώνανε να λύσουμε τα άπειρα εμπόδια που υπήρχαν, είτε το ένα είτε το άλλο κλπ. Εμείς κλείσαμε τα αυτιά και προχωρήσαμε. Από χθες ο ελληνικός λαός μπορεί να επισκεφθεί το "Ελληνικόν'' ξεκίνησε», γράφει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η πρώτη μου συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης την ημέρα που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο ήταν με τον κ.Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda Delelopment έτσι όλα ξεκίνησαν και φθάσαμε στον Ιούνιο φέτος που η εταιρία αγόρασε την γη από το ΤΑΙΠΕΔ και χθες άνοιξε επιτέλους για το κοινό. Πάντα με τον Νίκο Παπαθανάση» συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Ασκεί μάλιστα κριτική στην στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης: «Ο Παύλος Πολάκης μου χάρισε μία μέρα στην Βουλή, χαιρέκακα, μία μπουλντόζα για να πει ότι δεν προχωρά το "Ελληνικό"…την έχω κρατήσει στο γραφείο μου ως μνημείο αλαζονείας και αποτυχημένης αντιπολίτευσης. Αν θέλει να τον ξεναγήσω προσωπικά στο Πάρκο του "Ελληνικού" ευχαρίστως» αναφέρει στο tweet του ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι το Experience Park του Ελληνικού είναι το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης που παραδόθηκε στους πολίτες. Πρόκειται για ένα πάρκο έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, που θα μεγαλώσει για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης.

Πρόκειται για βιωματικό πάρκο με χώρους υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά και κήπο. Στο πάρκο, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη βιοποικιλότητα της περιοχής, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες ενώ ειδικά για την εορταστική περίοδο το Experience Park φιλοξενεί δύο light installations.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα