Πρώτο τμήμα από το Ελληνικό

Η Lamda παραδίδει το Experience Park
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 07:08
UPD:07:11

Από την έντυπη έκδοση

Ένα τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό -έκταση περίπου 70 στρεμμάτωνπαραδίδεται στο κοινό από τη Lamda Development, έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό.

Το Experience Park του Ελληνικού στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας βρίσκεται εκεί όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία και θα δέχεται κοινό καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Πρόκειται για βιωματικό πάρκο με χώρους υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά και κήπο.

Στο πάρκο, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη βιοποικιλότητα της περιοχής, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες. Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, με τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Ειδικά για την εορταστική περίοδο, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο μοναδικά light installations που υπόσχονται μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Tο Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider. και το Helios, μία εντυπωσιακή εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό. Παράλληλα, το πάρκο κοσμεί ένα επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17μ. με φωτεινά λαμπάκια, αποτελούμενο από 180 αληθινά δέντρα, τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα