Yahoo: Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές

Καθώς οι επενδυτές ελπίζουν στο νέο λογισμικό διαφημίσεων «Project Panama»
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 09:50

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Yahoo! Inc., μετά την υπόσχεση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Terry Semel, να λανσάρει νέο λογισμικό διαφήμισης τον επόμενο μήνα, καθώς επιδιώκει να μειώσει το χάσμα με την Google Inc.

Το πρόγραμμα, γνωστό ως «Project Panama», καθυστέρησε περιορίζοντας τα έσοδα του προηγούμενου έτους και αργά χθες ο Semel είπε ότι θα το παρουσιάσει στις 5 Φεβρουαρίου, νωρίτερα από τον πιο πρόσφατο στόχο του για τον Μάρτιο και αρκετά γρήγορα για να τονώσει τις πωλήσεις της εταιρείας, το δεύτερο τρίμηνο.

Η Yahoo, που έπεται της Google στον κλάδο εύρεσης στο Internet, θα αλλάξει τον τρόπο εμφάνισης των διαφημίσεων στις οθόνες δίπλα από τα αποτελέσματα εύρεσης, αναγκάζοντάς τους χρήστες να βλέπουν περισσότερες διαφημίσεις. Η νέα προθεσμία, βοήθησε τους επενδυτές να αγνοήσουν τη μείωση κατά 61% των καθαρών κερδών το τέταρτο τρίμηνο, αλλά και των πωλήσεων που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 1,50 δολ., ποσοστό 5,6%, φθάνοντας στα 28,46 δολ. η μία κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους, μετά το κλείσιμο των αγορών χθες στις ΗΠΑ. Οι μετοχές κατά την διαπραγμάτευσή τους χθες στο Nasdaq, έκλεισαν στα 26,96 δολ. η μία ενώ μέσα στο 2006 απώλεσαν 35% της αξίας τους.

Για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η Yahoo είπε ότι τα έσοδα θα κυμανθούν από 1,12 δισ. έως 1,23 δισ. δολ., υστερώντας των εκτιμήσεων των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στο 1,28 δισ. δολάρια.

Οι καθαρές πωλήσεις το 2007 θα κυμανθούν από 4,95 δισ. έως 5,45 δισ. δολάρια. Οι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial προέβλεψαν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 5,47 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα