Ντεμπούτο στη λιανική για την Omerta Coffee Roaster 

Σερβίρει premium χαρμάνια στο πρώτο της καφεπωλείο στην Αθήνα 
Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 08:46
UPD:08:48

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Τις γειτονιές της Πανόρμου γεμίζει από τις αρχές Δεκέμβρη το άρωμα του καφέ της Omerta Coffee Roaster, η οποία στην διετία της πανδημίας επέτυχε όχι μόνο την ανάπτυξη των μεγεθών της αλλά και την «επέκτασή» της μέσα από την δημιουργία του πρώτου καταστήματός της με την μορφή δικαιόχρησης. 

Τον Νοέμβριου του 2019 η «Ν» παρουσίασε το εγχείρημα της Omerta Coffee Roaster της νεοσύστατης τότε εταιρείας από την Μυτιλήνη που επένδυσε στην ανάδειξη της premium πλευράς του ελληνικού καφέ και του καφέ φίλτρου. Δύο χρόνια μετά τα «χαρμάνια» της Omerta Coffee Roaster αναδεικνύουν αναπτυξιακά αρώματα με την εταιρεία, μεσούσης της συγκυρίας της πανδημίας, να προχωρά στην έναρξη λειτουργίας του πρώτου franchise καταστήματος λιανικής στην Πανόρμου. 

«Η κρίση μας βρήκε στο στάδιο της ανάπτυξης της εταιρείας και του brand γενικότερα. Μετά το πρώτο σοκ της πανδημίας και των lockdowns αποφασίσαμε ότι είτε θα σκεφτόμασταν και θα λειτουργούσαμε αμυντικά ή θα βρίσκαμε τους τρόπους να συνεχίσουμε την πορεία μας σίγουρα όμως υπό τις νέες συνθήκες όπως αυτές μας επιβλήθηκαν. Φροντίσαμε, λοιπόν, να εκμεταλλευτούμε τον χαμένο χρόνο και να κινηθούμε πιο μεθοδικά σε όλους τους τομείς. Εξελίξαμε όλες τις διαδικασίες παράγωγης, πειραματιστήκαμε σε νέα χαρμάνια και γεύσης επαναπροσδιορίσαμε γραφικά λογότυπα συσκευασίες, κλπ  αξιοποιήσαμε διαφορετικά και δημιουργικά το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε αλλά το και το πιο σημαντικό είναι ότι μάθαμε να λειτουργούμε πολύ ποιο αποδοτικά και μεθοδικά και οικονομικά γενικότερα»  αναφέρει στην «Ν» ο δημιουργός της εταιρείας Παναγιώτη Τζιμής.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι στη διετία 2020-2021 η Omerta καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20% επιτυγχάνοντας κερδοφόρα αποτελέσματα. 

Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο έχει εμπλουτιστεί με δύο νέους κωδικούς πιστοποιημένων βιολογικών καφέδων, με τη σειρά της Omerta να αριθμεί πλέον δώδεκα διαφορετικές προτάσεις καφέ. Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναπτύξει και τη πρώτη της σειρά με κάψουλες καφέ. Εντός της νέας χρονιάς δρομολογείται και το λανσάρισμα ακόμα τριών κωδικών : δυο για καφέ φίλτρου και ένας για ελληνικό. 

Ταυτόχρονα, η εταιρεία αποφάσισε στρατηγικά να εισέλθει  και στη δραστηριότητα της λιανικής μέσα από ένα δίκτυο franchise σημείων πώλησης. 

 «Το πρώτο κατάστημα στην Αθηνά με την μορφή της δικαιόχρησης ήρθε πολύ φυσικά για εμάς. Οι άνθρωποι που μας εμπιστεύτηκαν μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς για τον καφέ και δεν άργησαν να καταλάβουν και να ασπαστούν την φιλοσοφία μας γύρο από όλο αυτό».

Στο νέο κατάστημα οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τους κωδικούς της Omerta αλλά και να απολαύσουν επί τόπου έναν take away καφέ. 

Παράλληλα στο καφεπωλείο της Omerta διατίθεται μια εκλεπτυσμένη γκάμα συνοδευτικών προϊόντων (γλυκά και αλμυρά σνακ, μέλι κτλ) από πολλά μέρη της Ελλάδας και όχι μονό.

«Τα προϊόντα είναι ως επί το πλείστων μικρών και νέων  παραγώγων τα οποία τα επιλέξαμε όχι μονό για την ποιότητα τους αλλά θέλοντας να δώσουμε βήμα σε εταιρείες οι οποίες ξεκίνησαν ή ξεκινούν όπως εμείς» σημειώνει ο κ. Τζιμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλάνα ανάπτυξης δεν σταματούν για την Omerta Coffee Roasters, καθώς πέρα από το κομμάτι της αναζήτησης νέων συνεργασιών για την ενίσχυση του δικτύου franchise, σε επενδυτικό επίπεδο η εταιρεία προωθεί την αναβάθμιση του εξοπλισμού της στη μονάδα στην Μυτιλήνη. Η επένδυση,  η οποία έχει ήδη ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο,  θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 400 χιλ ευρώ.  Με την ολοκλήρωση της επένδυσης εκτιμάται ότι η παραγωγική δυναμική της Omerta θα διπλασιαστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα