Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 07:01

ΔΙΕΥΡΥΝΑΝ τα κέρδη τους στα υψηλότερα επίπεδα των οκτώ μηνών οι ασιατικές μετοχές, μετά τα καλύτερα από ότι αναμενόταν κέρδη των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, που ανανέωσαν τις εικοτολογίες ότι η ανάπτυξη των κερδών του κλάδου θα διατηρηθεί. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Sony Corp. και της LG.Philips LCD Co.

Οι μετοχές της Yahoo! Japan Corp. και της Stats Chippac Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας ελέγχου τσιπ της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας κινήθηκαν ανοδικά μετά την άνοδο των κερδών το τελευταίο τρίμηνο σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 143,00 μονάδες στις 12:50 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, διευρύνοντας το ράλι 1,6% των τριών ημερών. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Μαΐου και βρίσκεται λιγότερο από μισή μονάδα χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών στα οποία αναρριχήθηκε στις 8 Μαΐου.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 17.548,57 μονάδες και o Topix σημείωνε άνοδο 0,1%. Οι μετοχές της Tokyo Electric Power Co. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών ηλεκτρικής ενεργείας, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα καταβάλλει λιγότερα για καύσιμα αυτό το τρίμηνο, καθώς μειώνονται οι τιμές του αργού πετρελαίου.

Στην Κίνα, ο Shanghai and Shenzhen 300 Index υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι τα πρόσφατα κέρδη του ήταν υπερβολικά. Πτωτικά επίσης κινήθηκαν οι μετοχές, μετά την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 10,7% το προηγούμενο έτος, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού για να περιορίσει την ανάπτυξη.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και τη Ν. Ζηλανδία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των έξι ετών. Η Yahoo! Inc., ιδιοκτήτρια της δεύτερης πιο δημοφιλούς μηχανής εύρεσης στο Internet, είπε ότι τα κέρδη της, εξαιρουμένων κάποιων έκτακτων στοιχείων, θα υπερβούν τις μέσες προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, ενώ η Sun Microsystems Inc., η τρίτη σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών στον κόσμο, επέστρεψε στην κερδοφορία μετά από πέντε συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα