Υποχώρησε ο χρυσός στην Ασία

Καθώς μειώθηκε η τιμή του πετρελαίου
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 08:07

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός, καθώς το κόστος της ενεργείας υποχώρησε, περιορίζοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου, ως εξασφάλιση ενάντια του πληθωρισμού.

Το πολύτιμο μέταλλο ακολουθεί συνήθως την πορεία του αργού πετρελαίου, το οποίο υποχώρησε σήμερα, μετά τη χθεσινή του άνοδο. Οι τιμές του πετρελαίου υπερδιπλασιάστηκαν έναντι των πέντε προηγούμενων ετών. Ο χρυσός άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών τον Μάϊο, πριν από την άνοδο του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούλιο.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε 2,10 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 646,70 δολ. η ουγγιά στις 11:41 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Η τιμή του αναρριχήθηκε 2,4% τις δύο τελευταίες ημέρες, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Δεκεμβρίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου αναρριχήθηκε πλέον του 5%.

Μερικοί επενδυτές αγοράζουν χρυσό όταν αυξάνεται το κόστος ενεργείας, καθώς το εμπόρευμα μπορεί να περιφρουρήσει καλύτερα την αξία έναντι άλλων περιουσιακών στοιχείων, όταν ο πληθωρισμός επιταχύνεται. Τα συμβόλαια του χρυσού άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ, φθάνοντας στα 873 δολ. η ουγγιά τον Ιανουάριο του 1980, μετά τον διπλασιασμό του κόστους του πετρελαίου μέσα σε ένα έτος, ωθώντας τον πληθωρισμός σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου, υποχώρησε 21 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 55,16 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Χθες κινήθηκε ανοδικά, μετά τητ αύξηση της ζήτησης του καυσίμου στις ΗΠΑ, για δεύτερη εβδομάδα, αφού ο ψυχρός καιρός αύξησε τη χρήση θέρμανσης.

Ο χρυσός, συνήθως κινείται αντιστρόφως της πορείας του δολαρίου.

Το πολύτιμο μέταλλο για τα συμβόλαια του Απριλίου, υποχώρησε 2 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 652,50 δολ. η ουγγιά στο Comex του Nymex, στις 9:55 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Στο Τόκυο ο χρυσός για παράδοση τον Δεκέμβριο του 2007, υποχώρησε 2 γιέν, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 2.529 γιέν το γραμμάριο (653 δολ. η ουγγιά) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο, στις 11 π.μ., τοπική ώρα.

Ανοδο 1 σεντ, στα 13,25 δολ. η ουγγιά σημείωσε το ασήμι, αμετάβλητο διατηρήθηκε το παλλάδιο στα 348,50 δολ. η ουγγιά και άνοδο 1,50 δολ. σημείωσε η πλατίνα, φθάνοντας στα 1.169,50 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα