Siemens: Μείωση των κερδών το α' τρίμηνο, μετά το πρόστιμο της Ε.Ε.

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 09:13

ΜΕΙΩΣΗ εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, Siemens AG, μετά το πρόστιμο που της επέβαλε η αρχή αντιτράστ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καθορισμό τιμών στην αγορά υλικού δικτύων ηλεκτρικής ενεργείας.

Τα καθαρά κέρδη, τους τρεις μήνες που έληξαν τον Δεκέμβριο, υποχώρησαν στα 788 εκατ. ευρώ (1 δισ. δολ.) από 939 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο, προς τους δημοσιογράφους. Οι πωλήσεις της Siemens αυξήθηκαν 6,1%, φθάνοντας στα 19,07 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Klaus Kleinfeld, προσπάθησε να διοικήσει τη Siemens μέσω σκανδάλων. Περιόρισε τα σκέλη τεχνολογίας της εταιρείας με τη μείωση περισσοτέρων από 7.000 θέσεων εργασίας και συμφώνησε να δημιουργήσει ένα venture τηλεφωνικού δικτύου με τη Nokia Oyj, ενώ συνδύασε το μη κερδοφόρο σκέλος της παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ SBS με τα σκέλη λογισμικού, δημιουργώντας ένα νέο τμήμα.

Οι μετοχές της Siemens σημείωσαν πέρυσι άνοδο 11%, υστερώντας της ανόδου 26% του γερμανικού δείκτη DAX 30.

Η εταιρεία πραγματοποιεί σήμερα στις 10 π.μ. (ώρα Γερμανίας) την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στο Μόναχο. Ο Kleinfeld έχει πει ότι στη συνέλευση θα θέσει το θέμα ερευνών για δωροδοκία.

Χθες στη Siemens και σε άλλες εννέα εταιρείες κατασκευής υλικού δικτύων ηλεκτρικής ενεργείας, επεβλήθησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόστιμα για καθορισμό τιμών. Σήμερα η εταιρεία είπε ότι στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης περιέλαβε χρέωση ύψους 423 εκατ. ευρώ, για το πρόστιμο.

Κατά μέσον όρο 14 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι θα εμφανίσει κέρδη 1,03 δισ. ευρώ σε πωλήσεις 18,47 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις έγιναν χωρίς τον υπολογισμό του προστίμου από την Ε.Ε. Το πρώτο τρίμηνο της Siemens υπολογίστηκε βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Το προηγούμενο έτος τα στοιχεία προσαρμόστηκαν με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα