Διεθνείς διακρίσεις για την Εθνική Τράπεζα

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 13:37

Τη διάκριση “Emerging Markets Deal of the Year” (Το Deal της Χρονιάς στις Αναδυόμενες Αγορές) απέσπασε πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα για την εξαγορά της Finansbank στην Τουρκία, από το έγκυρο περιοδικό Acquisitions Monthly.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας για διεθνή επέκταση, με στόχο την δημιουργία ενός ηγετικού ομίλου στην ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, η διάκριση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τη σημασία της εξαγοράς της 5ης μεγαλύτερης Τουρκικής ιδιωτικής τράπεζας, η οποία συνιστά την μεγαλύτερη επένδυση Ελληνικής επιχείρησης στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση και απονομή των βραβείων έγινε σε ειδική επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Park Lane του Λονδίνου, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

Επισημαίνεται ότι η Εθνική Τράπεζα ανακηρύχθηκε ¨Τράπεζα της Χρονιάς 2006¨ για την Ελλάδα από το διεθνούς κύρους περιοδικό The Banker, που ανήκει στον εκδοτικό όμιλο των Financial Times.

Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα απέσπασε τη διάκριση ¨Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα το 2006¨ από το διεθνές οικονομικό περιοδικό Euromoney, καθώς και τη διάκριση ¨Best Foreign Exchange Bank and Provider¨ για την Ελλάδα το 2006, από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα