Απώλειες του χρυσού μετά την αποτυχία να υπερβεί τα 650 δολ.

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 13:38

ΠΤΩΤΙΚΑ, μετά το ράλι δύο ημερών, κινήθηκε ο χρυσός στο Λονδίνο, αποτυγχάνοντας να υπερβεί τα 650 δολ. η ουγγιά, με αποτέλεσμα τις πωλήσεις από τους κερδοσκόπους που παρακολουθούν τα γραφικά των τιμών του πολύτιμου μετάλλου.

Το ράλι των τιμών σταμάτησε στα 650 δολ. τον Νοέμβριο και πάλι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ωθώντας τις τιμές χαμηλότερα, έως τα 602,46 δολ. η ουγγιά στις 5 Ιανουαρίου. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πέρυσι άνοδο 23%, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, τόνωσε τη ζήτηση για μια εναλλακτική επένδυση.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε 55 σεντς, φθάνοντας στα 648,25 δολ. η ουγγιά στις 10:12 π.μ. στο Λονδίνο (τοπική ώρα) μετά τη διαπραγμάτευσή του νωρίτερα έως τα 649 δολ. η ουγγιά. Οι τιμές έχουν σημειώσει άνοδο 1,8% φέτος, ενώ το δολάριο ισχυροποιήθηκε 1,6% έναντι του ευρώ. Οι ράβδοι χρυσού και το δολάριο ακολουθούν συχνά αντίθετες πορείες.

Η Gold Fields Ltd., η τέταρτη εταιρεία παραγωγής χρυσού στον κόσμο, θα δαπανήσει 528 εκατ. δολ. για να θέσει τέλος στις πωλήσεις της μελλοντικής παραγωγής, που κληρονόμησε από την εξαγορά του ορυχείου South Deep, του μεγαλύτερου κοιτάσματος χρυσού στον κόσμο, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Nick Holland, κατά τη διάρκεια σημερινής παρουσίασης στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η Gold Fields κληρονόμησε συμβόλαια πωλήσεων του Deep Mine, από την Western Areas Ltd. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Gold Fields, Brett Kebble, πιέζεται να πουλήσει χρυσό λιγότερο από το ήμισυ της τρέχουσας τιμής στην αγορά έως το 2014.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 14 σεντς, φθάνοντας στα 13,375 δολ. η ουγγιά, το παλλάδιο κέρδισε 50 σεντς, φθάνοντας στα 349 δολ. και η πλατίνα σημείωσε άνοδο 4 δολ. φθάνοντας στα 1.172 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα