Β. Παπανδρέου: «Αποδείχτηκε και πάλι η μικροκομματική σκοπιμότητα της απογραφής»

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 15:16

«Για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε η μικροκομματική σκοπιμότητα της "απογραφής" και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης, που κατέληξε σε υπονόμευση του κύρους της χώρας και σε αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών». Αυτό υπογραμμίζει η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή τις δηλώσεις του Επιτρόπου Αλμούνια για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κοινοτική επιτήρηση και τα νέα εμπόδια λόγω αύξησης του ΑΕΠ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/24/1293271.htm .

«Πέρα από τα φοροεισπρακτικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση τα τρία χρόνια και την τεράστια αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον αρκετά δισ. ευρώ στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης«, επισημαίνει η κ. Παπανδρέου.

Όπως υπογραμμίζει η πρώην υπουργός, «επειδή κατά την κυβέρνηση με αδιαφανείς διαδικασίες γίναμε πλουσιότεροι σε μία νύχτα, θα πληρώσουμε σε αναδρομικά και απώλειες από το Ταμείο Συνοχής πάνω από 4 δισ. ευρώ και στο εξής, θα συνεισφέρουμε πολύ περισσότερα στο ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Ο υπουργός, που έφερε στη χώρα μας το δόγμα "παίρνω από τους φτωχούς και δίνω στους πλούσιους", το επεκτείνει "παίρνω από τους φτωχούς της χώρας μου και δίνω στις πλούσιες χώρες της Κοινότητας"», προσθέτει χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου και καταλήγει:

«Όταν η κομματική εμπάθεια είναι ο πυρήνας της πολιτικής, η πολιτική που ακολουθείται τελικά, είναι εναντίον της χώρας και των πολιτών της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα