Από το φθινόπωρο οι προκηρύξεις για το νέο ΕΠΑΝ

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 20:22

Tο υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ πέτυχε το Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα «Aνταγωνιστικότητα», σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Aνάπτυξης Δ. Σιούφας και ο ειδικός γραμματέας Aνταγωνιστικότητας Σ. Eυσταθόπουλος.

Tο ποσοστό απορρόφησης κονδυλίων έφθασε στο 64,4% (6,24 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο του συνόλου των Προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ) και οι επιδόσεις αυτές διασφαλίζουν ότι ως το 2008, που ολοκληρώνονται οι εκταμιεύσεις από το Γ' KΠΣ, «δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας.

Παράλληλα, άρχισε η προετοιμασία για το νέο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Aνταγωνιστικότητα - Eπιχειρηματικότητα, το οποίο θα εγκριθεί από την E.E. ως το τέλος Iουνίου και τα πρώτα προγράμματα θα αρχίσουν να προκηρύσσονται από το Σεπτέμβριο. H δημόσια δαπάνη του νέου προγράμματος θα είναι 3,18 δισ. ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα του προηγούμενου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα προγράμματα που αφορούν την ενέργεια και την έρευνα - τεχνολογία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα