FT: Γιατί επέλεξαν τον Έλον Μασκ ως «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 11:03
UPD:11:09
REUTERS/Noah Berger

Στη γραμμή του περιοδικού Time κινήθηκαν οι Financial Times ανακηρύσσοντας τον Έλον Μασκ «Πρόσωπο της Χρονιάς», με τη βρετανική εφημερίδα να εγκωμιάζει τον ρόλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο στην μεταστροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον.

«Ακόμα κι αν η Tesla κατέρρεε με κάποιο τρόπο το επόμενο έτος... Ο Μασ θα είχε μεταμορφώσει μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες του κόσμου με τρόπους που θα μπορούσαν να έχουν βαθιές επιπτώσεις για τις κυβερνήσεις, τους επενδυτές - και για το κλίμα», έγραψαν οι FT.

«Σε μια εποχή που συχνά ορίζεται από τη νέα τεχνολογία, ο Μασκ διεκδικεί τον χαρακτηρισμό του πιο αληθινά καινοτόμου επιχειρηματία της γενιάς του», συνεχίζουν.

Ο τίτλος του «Προσώπου της Χρονιάς» απονέμεται συχνά σε παγκόσμιους ηγέτες, αλλά πιο σπάνια σε επιχειρηματίες. Στους προηγούμενους νικητές του βραβείου των FT έχουμε δει τον Ντόναλντ Τραμπ, την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρώην επικεφαλής της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάνκφαϊν.

Ο Μασκ νωρίτερα φέτος ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος, «κλέβοντας» τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τον Οκτώβριο η κεφαλαιοποίηση της Tesla έσπασε το όριο του 1 τρισ. δολαρίων. Η άλλη μεγάλη εταιρεία του Μακσ, η Space X, συνεργάζεται με τη NASA, εμπνέοντας και άλλες νεοφυείς εταιρείες πυραύλων σε όλο τον κόσμο. 

Διαβάστε εδώ για την πορεία του Έλον Μασκ, αλλά και τα σχέδιά του για την Ελλάδα. 

naftemporiki.gr
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα