Κίνα: Κατώτερες των προσδοκιών οι επιδόσεις της οικονομίας τον Νοέμβριο

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 09:19
UPD:09:19
REUTERS/ALY SONG

Κατώτερα των προσδοκιών κινήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα τον Νοέμβριο, ενώ συνολικά η οικονομία φάνηκε να κατεβάζει ταχύτητα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 3,9% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, έναντι προβλέψεων για αύξηση 4,6% σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters. Το «αγκάθι», όπως εξηγούν αναλυτές, είναι η πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων, η οποία και αντιστάθμισε τις καλές επιδόσεις της Ημέρας των Singles. Οι online πωλήσεις λιανικής φυσικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 13,2% τον Νοέμβριο ύστερα από αύξηση 14,6% τον Οκτώβριο. 

Η βιομηχανική παραγωγή τον ίδιο μήνα ενισχύθηκε κατά 3,8% έναντι προβλέψεων για αύξηση 3,6%. Οι επενδύσεις σε πάγιο ενεργητικό ήταν αυξημένες κατά 5,2% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 5,4%.

Στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου οι επενδύσεις στη μεταποίηση αυξήθηκαν κατά 13,7% ενώ εκείνες στο real estate ήταν ενισχυμένες κατά 6%. Τόσο στη μεταποίηση όσο και στο real estate είχαμε επιβράδυνση των επενδύσεων τον Νοέμβριο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα