Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 07:01

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε δύο εβδομάδες οδεύουν να σημειώσουν οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της NEC Electronics Corp., ότι οι ζημίες της διευρύνθηκαν το τρίτο τρίμηνο, σε συνδυασμό με τα κέρδη της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., που μειώθηκαν για πρώτη φορά σε πέντε τρίμηνα.

Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. οδήγησαν σε απώλειες τις ιαπωνικές τράπεζες, μετά τη χαμηλότερη αύξηση των τιμών καταναλωτή, από τις εκτιμήσεις του Δεκεμβρίου. Αυτό περιόρισε τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, κάτι που θα επιτρέψει τις δανείστριες να αυξήσουν τα περιθώρια των δανείων τους.

Οι μετοχές της Industrial & Commercial Bank of China Ltd. οδήγησαν τον δείκτη Shanghai & Shenzhen 300, 1,8% χαμηλότερα. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες δύο ημερών σε χρονικό διάστημα επτά μηνών, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι θεσμικοί επενδυτές που αγόρασαν μετοχές κατά τη δημόσια εγγραφή της δανείστριας, θα πουλήσουν τα μερίδιά τους όταν τελειώσει το μορατόριουμ της διαπραγμάτευσης την επόμενη εβδομάδα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 1,3%, φθάνοντας στις 140,00 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 10 Ιανουαρίου. Ο δείκτης απώλεσε 0,2% αυτήν την εβδομάδα. Πτωτικά κινήθηκαν χθες και οι μετοχές στις ΗΠΑ, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε δύο μήνες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 διολίσθησε 0,9%, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,8%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Αυστραλία και την Ινδία, λόγω εθνικών εορτών.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε 1,1%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), έχασε ποσοστό 0,9%, το μεγαλύτερο από τις 27 Νοεμβρίου. Οι εταιρείες του κλάδου της ενεργείας και οι φαρμακευτικές ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου, που απογοήτευσαν τους επενδυτές και οι πωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τα νωπά τρόφιμα, αυξήθηκε 0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας, στο Τόκυο, λιγότερο από την πρόβλεψη 0,2% των 38 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε 0,2% τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης Shanghai and Shenzhen 300, όδευε να σημειώσει απώλειες 5,1% σε δύο ημέρες, τα μέγιστα, από την περίοδο που έληξε στις 7 Ιουνίου. Ο δείκτης πέρυσι σημείωσε άνοδο υψηλότερη του 130% και είχε τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των δεικτών των 10 κυριότερων Χρηματιστηρίων στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα