Η Altice του Πατρίκ Ντραΐ αυξάνει το μερίδιο της BT στο 18%

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 17:38
UPD:17:55
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Πατρίκ Ντραΐ αύξησε το μερίδιό του στη βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT, πυροδοτώντας την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης εν μέσω φόβων για πλήρη εξαγορά.

Η BT είπε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενημερώθηκε ότι η Altice, ο όμιλος τηλεπικοινωνιών του Ντραΐ, αύξησε τη συμμετοχή στο 18% από το αρχικό ποσοστό 12,1% που απέκτησε τον Ιούνιο, κατέχοντας μερίδιο αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων στερλίνων (4 δισεκατομμύρια δολάρια) με βάση την τιμή της μετοχής της εταιρείας τη Δευτέρα.

Αυτό ότι δεν μπορεί να υποβάλει προσφορά για την BT για άλλους έξι μήνες, ωστόσο η συζήτηση για ενδεχόμενες συμφωνίες θα συνεχιστεί καθώς η σημαντική πίεση που έχει δεχθεί η μετοχή της εταιρείας, την έχει καταστήσει εδώ και καιρό αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Οι μετοχές της BT υποχώρησαν 5% την Τρίτη.

Η βρετανική εταιρεία, όπως και πολλοί από τους Ευρωπαίους ομολόγους της, βρίσκεται υπό πίεση εδώ και πέντε χρόνια λόγω της χαμηλής ανάπτυξης, της κακής απόδοσης της τιμής της μετοχής και της ανάγκης για υψηλά επίπεδα κεφαλαιακών δαπανών για επενδύσεις σε ευρυζωνικές ίνες και 5G.

Η βρετανική κυβέρνηση απάντησε άμεσα στην τελευταία κίνηση της Altice, δηλώνοντας ότι «παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση» και «δεν θα δίσταζε να δράσει εάν χρειαζόταν, για την προστασία της κρίσιμης τηλεπικοινωνιακής της υποδομής».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC, Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα