Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Καθυστερεί η διαδικασία μεταβίβασης

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 17:20
UPD:17:24

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Θα καθυστερήσει η διαδικασία μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ να δεχτεί την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για την πώληση της περιοχής του ναυπηγείου που κατέχει η ΕΤΑΔ. Υπενθυμίζεται ότι για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έγιναν δύο διαγωνισμοί, στους οποίους επικράτησε ο κ. Προκοπίου. Το εμπορικό κομμάτι που ήταν στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ και το στρατιωτικό στο οποίο τον διαγωνισμό έκανε η ειδική διαχείριση. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Χαϊδαρίου είχε κάνει ανάλογη προσφυγή κατά  του διαγωνισμού της ειδικής διαχείρισης, αλλά δεν την κέρδισε.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο, η Επιτροπή του ΣτΕ έκανε με τον τρόπο αυτό δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου να ανασταλεί η εκτέλεση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, μέχρις ότου ληφθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου για τον διαγωνισμό. Η εκδίκαση επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου από το ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2022 και η έκδοση της τελικής απόφασης αναμένεται εντός του 2022.

Κύκλοι της αγοράς επεσήμαναν στη «Ν» ότι η διαδικασία αυτή, και εφόσον η ΕΤΑΔ κερδίσει την υπόθεση, αναστέλλει συνολικά τη μεταβίβαση των ναυπηγείων σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Προκοπίου τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Σημειώνεται επίσης, ότι αν δεν ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο αναφορικά με τα ιδιοκτησιακά ζητήματα των ναυπηγείων, η πλευρά του έλληνα εφοπλιστή δεν αναμένεται να υπογράψει για την μεταβίβαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα