Weibo: Τι πυροδότησε την ελεύθερη πτώση της μετοχής της σήμερα

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 09:32
UPD:09:35
REUTERS/CARLOS BARRIA

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι μετοχές της κινεζικής πλατφόρμας social media, Weibo, στο Χονγκ Κονγκ. Καταγράφουν ενδοσυνεδριακά πτώση μεγαλύτερη του 9%, στον απόηχο της απόφασης των αρμόδιων κινεζικών αρχών να επιβάλουν πρόστιμο ύψους 3 εκατ. γιουάν (471.151 δολαρίων) στην εταιρεία διαχείρισης του Weibo, BJ Weimeng για λογαριασμούς και περιεχόμενο που αντιβαίνουν στους νόμους. 

Η Weibo είχε ήδη έρθει αντιμέτωπη με 44 πρόστιμα συνολικής αξίας 14,3 εκατ. γιουάν (2,24 εκατ. δολαρίων) από τις αρχές του έτους έως και τον Νοέμβριο. Από τη δευτερεύουσα εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ η μετοχή έχει χάσει πάνω από το 10% της αξία της. Χθες το βράδυ η μετοχή της στο Nasdaq έκανε βουτιά 6%, ενώ από τις αρχές του έτους παρουσιάζει απώλειες 26%. 

Σχολιάζοντας την απόφαση για το πρόστιμο η Weibo ανέφερε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμορφωθεί με τον νόμο και θα συνεχίσει να βελτιώνει τη διακυβέρνησή της. 

Οι περιπέπετειές της ενδεχομένως ωστόσο να έχουν συνέχεια, αφού το Πεκίνο έχει εξαπολύσει φέτος μία σφοδρή επίθεση κατά των διαδικτυακών - και όχι μόνο- κολοσσών κρίνοντας ότι το μέγεθος και η επιρροή τους στην οικονομία και την κοινωνία έχουν γιγαντωθεί υπερβολικά. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα