Canon: 16% υψηλότερα κέρδη από τις κάμερες και το αδύναμο γιέν

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 08:26

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 16% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Canon Inc., της πιο κερδοφόρας εταιρείας ηλεκτρονικών και εξοπλισμού γραφείων της Ιαπωνίας, αποτέλεσμα των πωλήσεων φωτοαντιγραφικών και φακών για ψηφιακές κάμερες, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του γιέν.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκα στα 125,6 δισ. γιέν (1 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 108,2 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η Canon, προβλέπει όγδοο έτος με κέρδη ρεκόρ.

Η πρόβλεψη της Canon για κέρδη ρεκόρ, γίνεται καθώς η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε τομείς με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, όπως στα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών με ένα φακό, που απευθύνονται σε επαγγελματίες φωτογράφους. Η εταιρεία πρέπει να αμυνθεί της θέσης της, ως η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φωτογραφικών μηχανών, μετά την είσοδο της Matsushita Electric Industrial Co. και της Sony Corp. στην αγορά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με ένα φακό, το προηγούμενο έτος.

Σήμερα η Canon είπε ότι καθαρά κέρδη της φέτος θα αυξηθούν 8,7% στα επίπεδα ρεκόρ των 495 δισ. γιέν από 455,3 δισ. γιέν τη χρήση που μόλις έληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα