Nomura: Μείωση των κερδών από τις χαμηλότερες αμοιβές

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 09:03

ΜΕΙΩΣΗ 26% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Nomura Holdings Inc., της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, αποτέλεσμα των χαμηλότερων αμοιβών.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 79,1 δισ. γιέν (650 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 106,5 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Nomura, που εδρεύει στο Τόκυο. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν κατά μέσον όρο, ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 66 δισ. γιέν.

Η Nomura πιέζεται καθώς η διαπραγμάτευση των μετοχών στην Ιαπωνία περιορίζεται και οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. μπαίνουν στις χρηματιστηριακές, που αποτελούν το 1/4 των πωλήσεων της Nomura. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της, Nobuyuki Koga, επεκτείνεται στο εξωτερικό, αντιμετωπίζοντας με την Goldman Sachs Group Inc. και την UBS AG.

Το τρίμηνο του προηγούμενου έτους η Nomura εμφάνισε τα υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών, καθώς η μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδος του Nikkei 225, σε μια δεκαετία, ώθησε στα ύψη τις προμήθειες και τα κέρδη από τις συναλλαγές μετοχών.

Οι χρηματιστηριακές προμήθειες της Nomura, συμπεριλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης μετοχών και των πωλήσεων αμοιβαίων κεφαλαίων, μειώθηκαν στα 84,2 δισ. γιέν το τρίμηνο από 106,2 δισ. γιέν πριν από ένα έτος, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Οι αμοιβές από τη διαπραγμάτευση μετοχών υποχώρησαν 43%, φθάνοντας στα 40 δισ. γιέν.

Τα κέρδη από τη διαπραγμάτευση ομολόγων και μετοχών, υποχώρησαν στα 89,2 δισ. γιέν από 90,6 δισ. γιέν, ενώ οι αμοιβές από την επενδυτική τραπεζική αναρριχήθηκαν στα 32,3 δισ. γιέν, έναντι 28,6 δισ. γιέν.

Τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 589,5 δισ. γιέν από 554 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο.

Η διαπραγμάτευση μετοχών από Ιάπωνες στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, υποχώρησε 42%, φθάνοντας στα 60,6 τρισ. γιέν το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο. Η συνολική αξία των εμπορικών συναλλαγών υποχώρησε 15%, φθάνοντας στα 331,7 τρισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα