Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Iσχυρές πιέσεις στην Deutsche Telekom
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 10:23

Σε στενό εύρος τιμών κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 βρίσκεται στις 1.512,6 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 0,1%, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στα επίπεδα του κλεισίματος της Παρασκευής, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,1%.

Σημαντική πτώση κατά 5,6% σημειώνει η μετοχή της Deutsche Telekom. Η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2007 καθώς αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στη Γερμανία και δήλωσε ότι θα πρέπει να επενδύσει περισσότερα των προγραμματισμένων για να ενισχύσει τις δραστηριότητες ευρέος φάσματος κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τώρα αναμένει κέρδη προ φόρων, τόκων, υποτιμήσεων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 19 δισ. ευρώ (24,53 δισ. δολάρια) έναντι αρχικών προβλέψεων για 19,7-20,2 δισ. ευρώ.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Infineon Technologies παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα