ΥΠΕΧΩΔΕ: Εγκρίσεις πιστώσεων για οδικά έργα

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 17:21

Απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση της εργολαβίας «Ολοκλήρωση έργων παράκαμψης Βόλου από Α/Κ Λάρισας έως Γορίτσα», υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Ο υπουργός υπέγραψε ακόμη Απόφαση, με την οποία εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους 7,6 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Αμαρίου της παράκαμψης Ρεθύμνου του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.).

Επίσης, εγκρίθηκαν η διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους 3,9 εκατ. ευρώ και οι διαδικασίες ανάθεσης εκπόνησης μελετών για βελτιώσεις σε τμήματα της Εθνικής Οδού 77 Χαλκίδα- Ψαχνά- Ιστιαία- Αιδηψός.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίνονται:

- 1,4 εκ. ευρώ για τη μελέτη βελτιώσεων στο τμήμα από Χ.Θ. 27+700 έως την παράκαμψη Αγίας ¶ννας.

- 2,5 εκ. ευρώ για τη μελέτη βελτιώσεων στο τμήμα από τέλος παράκαμψης Αγίας ¶ννας έως Πευκί.

Η σύνταξη και έγκριση των τευχών της μελέτης θα γίνει από την αρμόδια Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Επίσης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε Απόφαση, με την οποία εγκρίνονται η διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους 1,6 εκατ. ευρώ και η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης «Επεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων στους άξονες Πάτρα- Πύργος-Ολυμπία και Πύργος-Κυπαρισσία». Η σύνταξη και έγκριση των τευχών της μελέτης θα γίνει από την αρμόδια Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του ΥΠΕΧΩΔΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα