Nippon Steel: 33% αύξηση των κερδών από τις υψηλές πωλήσεις

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 08:39

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 33%, καθώς πούλησε περισσότερο μέταλλο σε υψηλότερες τιμές προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις κατασκευάστριες πλοίων, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Nippon Steel Corp., της δεύτερης σε μέγεθος χαλυβουργίας στον κόσμο.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 99,3 δισ. γιέν (815 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 74,4 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 14%, φθάνοντας στο 1,08 τρισ. γιέν.

Η παραγωγή χάλυβα της Ιαπωνίας τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, ενδέχεται να είναι η δεύτερη παραγωγή ρεκόρ, καθώς η μεγαλύτερη από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ανάπτυξη της χώρας, τροφοδότησε την κατανάλωση στο εσωτερικό. Η Nippon Steel, αύξησε τον μήνα που πέρασε, το μερίδιό της στον δεύτερο μεγαλύτερο μύλο της Βραζιλίας, στο πλαίσιο του σχεδίου της για αύξηση των κερδών και της παραγωγής, με στόχο την αποτροπή εξαγορών.

Οι μετοχές της Nippon Steel υποχώρησαν 18 γιέν, φθάνοντας στα 693 γιέν η μία στις 2:21 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της το προηγούμενο έτος σημείωσαν άνοδο 61%, έναντι ανόδου 1,6% του δείκτη Topix.

Οι υψηλότερες τιμές ατσαλιού, βοήθησαν στη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων τριμηνιαία άνοδο των κερδών αυτόν τον μήνα της U.S. Steel Corp. και της Nucor Corp., των δύο μεγαλύτερων μύλων των ΗΠΑ και της ThyssenKrupp AG, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Γερμανίας.

Η Νippon Steel διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη των κερδών της για το σύνολο του έτους στα 310 δισ. γιέν. Η εταιρεία πέρυσι εμφάνισε κέρδη ρεκόρ ύψους 343,9 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα