Sony: Χαμηλότερη των προβλέψεων η μείωση των κερδών

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 09:03

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ των εκτιμήσεων μείωση των πωλήσεων σε ποσοστό 5,3%, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, Sony Corp. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις ετήσιες πωλήσεις των τηλεοράσεων με τις επίπεδες οθόνες, Bravia.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 159,9 δισ. γιέν (1,3 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από τα επίπεδα ρεκόρ των 168,9 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Τόκυο. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προβλέψεις των πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 84,1 δισ. γιέν.

Η Sony αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη της στα 110 δισ. γιέν από την πρόβλεψη του Οκτωβρίου για 80 δισ. γιέν, μετά τα υψηλότερα από ότι αναμενόταν κέρδη του σκέλους ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης, που περιλαμβάνει τις τηλεοράσεις υγρών κρυστάλλων (LCD), Bravia και των κομπιούτερ, Vaio. Οι ζημίες του σκέλους του PlayStation 3, περιόρισαν τα κέρδη της εταιρείας.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 9,8%, φθάνοντας στα 2,61 τρισ. γιέν, από 2,38 τρισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, μειώθηκαν 15%, φθάνοντας στα 178,9 δισ. γιέν από 210,3 δισ. γιέν.

Τα κέρδη στο σκέλος ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τα Panasonic, της Matsushita Electric Industrial Co., στον κόσμο, διπλασιάστηκαν στα 177,4 δισ. γιέν, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις του Bloomberg για κέρδη 97 δισ. γιέν.

Τον Οκτώβριο η Sony αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη του έτους και στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών, μετά τις καθυστερήσεις της παρουσίασης του νέου PlayStation και της ανάκλησης ελαττωματικών μπαταριών προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, τη μεγαλύτερη στην ιστορία των ηλεκτρονικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα