Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 09:57

Fortius Finance: «Μπορεί ο ΓΔ να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πέριξ των 4.700 μονάδων, αλλά η μειούμενη καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα προβληματίζει σχετικά με το αγοραστικό ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού στα τρέχοντα επίπεδα. Σημείο αναφοράς για σήμερα, θα είναι η πορεία της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς (κατέγραψε κέρδη της τάξεως του +1,04% χθες), καθώς αύριο ανακοινώνει τα αποτελέσματα 12μήνου, καθώς και το επενδυτικό της πλάνο.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, εν αναμονή των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, της έναρξης της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έτους και της φρασεολογίας που θα χρησιμοποιηθεί από την FOMC στην αυριανή συνεδρίασή της για τα επιτόκια. Από τεχνικής απόψεως η ουσιαστική αντίσταση για το ΓΔ οριοθετείται στις 4.850 μονάδες».

Aspis Securities: «Ελαφρά άνοδο σηµείωσε χθες ο Nasdaq καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές των εταιρειών της τεχνολογίας. Ο Dow Jones παρέµεινε αµετάβλητος. Μικρή άνοδο σηµείωσαν και οι µετοχές των ευρωπαϊκών αγορών. Στην εγχώρια αγορά, οι µετοχές κινήθηκαν χθες χωρίς κατεύθυνση λόγω έλλειψης σηµαντικών εταιρικών νέων. Σήµερα θεωρούµε ότι οι διεθνείς αγορές θα διατηρήσουν στάση αναµονής εν όψει της απόφασης της FED για τα επιτόκια. Σταθεροποιητικές τάσεις αναµένουµε και στην εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα