Υπογραφή πρωτοκόλλου για τον ελληνο-ιταλικό αγωγό αερίου

Στην Αθήνα αύριο ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 10:55

Τη χώρα μας επισκέπτεται αύριο, 31 Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Pierluigi Bersani ύστερα από επίσημη πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

Αντικείμενο της συνάντησης των δύο υπουργών και των αντιπροσωπειών των δύο χωρών είναι η προώθηση του έργου κατασκευής του υποθαλάσσιου Ελληνο-Ιταλικού Αγωγού Φυσικού Αερίου, η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στα ζητήματα της ενέργειας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βιομηχανίας, καθώς επίσης η από κοινού ανάληψη νέων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συνομιλίες θα αρχίσουν στις 10:45 π.μ. και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υπογραφή του πρωτοκόλλου για το συντονισμό των ενεργειών για την προώθηση των διαδικασιών κατασκευής του Ελληνο-Ιταλικού Αγωγού Φυσικού Αερίου. Στις 12:30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλικής Δημοκρατίας Pierluigi Bersani θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Μετά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα