Providence Equity: 12 δισ. δολ. για κεφάλαιο εξαγορών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 10:56

ΠΟΣΟΝ 12 δισ. δολ. για το μεγαλύτερο παρά ποτέ κεφάλαιό της για την εξαγορά εταιρειών μέσων και επικοινωνιών, άντλησε η Providence Equity Partners Inc., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που έχουν άμεση γνώση του θέματος, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H Providence, με έδρα το Ροντ Αϊλαντ, συνέλεξε τα κεφάλαια σε λιγότερο από τρεις μήνες, από τους οργανισμούς και τους πλούσιους ιδιώτες, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η προσπάθεια είναι εμπιστευτική. Το κεφάλαιο κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων κεφαλαίων επενδύσεων στον κόσμο.

Το μεγαλύτερο, ύψους 20 δισ. δολ. ανήκει στην Blackstone Group LP.

Το κεφάλαιο, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ύψους 4,25 δισ. δολ. που συνέλεξε η Providence Equity το 2004, αντικατοπτρίζει το πόσο οι επενδυτές στρέφονται περισσότερο στις εταιρείες επενδύσεων, καθώς ελπίζουν σε υψηλότερες αποδόσεις από αυτές των μετοχών και των ομολόγων. Το κεφάλαιο 358 εκατ. δολ. που άντλησε η Providence Equityτο 1996 είχε μέση ετήσια απόδοση, 75%.

Από το 1990 που δραστηριοποιήθηκε η Providence Equity με επικεφαλής τον Jonathan Nelson, έχει αντλήσει 21 δισ. δολ. μέσω έξι κεφαλαίων. Ο Νelson από το Ροντ Αϊλαντ, απόφοιτος του Brown University του Providence και του Harvard Business School στη Βοστώνη, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε για να σχολιάσει το θέμα. Ο Andrew Cole, ένας από τους εκπροσώπους της Providence Equity, αρνήθηκε να αποκαλύψει συγκεκριμένα στοιχεία για το νέο κεφάλαιο.

Η Providence Equity έχει επενδύσει σε περισσότερες από 100 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των στούντιο παραγωγής Metro-Goldwyn-Mayer Inc., της γερμανικής καλωδιακής Kabel Deutschland GmbH, της Warner Music Group και της Univision Communications Inc., της μεγαλύτερης ισπανόφωνης τηλεόρασης στις ΗΠΑ. Η εταιρεία αυτόν τον μήνα άνοιξε τα πρώτα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ και το Ν. Δελχί, επιπλέον αυτών που διαθέτει στη Ν. Υόρκη και το Λονδίνο.

Συνήθως οι εταιρείες επενδύσεων δανείζονται έως το 80% του κόστους μιας εξαγοράς και κατέχουν την επένδυση έως πέντε χρόνια πριν την πουλήσου σε εταιρεία ή στο ευρύ κοινό, μέσω δημόσιας εγγραφής. Τα κεφάλαιά τους υπάρχουν περίπου 10 χρόνια.

Διεθνώς οι εταιρείες επενδύσεων ενδέχεται να αντλήσουν φέτος το ποσόν ρεκόρ των 230 δισ. δολ., 8,5% περισσότερα από το 2006, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Private Equity Intelligence Ltd., με έδρα το Λονδίνο. Ο κλάδος ανακοίνωσε εξαγορές πλέον των 700 δισ. δολ. φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα