Σωληνουργεία Κορίνθου: Σύσταση εταιρείας στη Ρωσία

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 11:18
UPD:11:28

Η Seversky Pipe Plant (SPP), τμήμα της ρωσικής ΤΜΚ, και η HUMBEL Limited, 100% θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., ίδρυσαν την κοινή εταιρεία ZAO TMK-CPW με έδρα την πόλη Polevskoy, στην περιοχή Sverdlovsk της Ρωσίας. Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της κοινής εταιρείας ανήκει στην SPP, ενώ το υπόλοιπο 49% στην HUMBEL.

Η κοινή εταιρεία θα εγκαταστήσει υψηλής απόδοσης εξοπλισμό για την παραγωγή σωλήνων ERW, ο οποίος εισφέρεται από την ελληνική πλευρά και θα τοποθετηθεί σε μονάδα παραγωγής της SPP. Ο ανωτέρω εξοπλισμός είναι σχεδιασμένος για την παραγωγή σωλήνων με διάμετρο 168-530mm, πάχος τοιχωμάτων 4,8-12,7 mm, μήκους έως 18m, καθώς επίσης και κοίλων δοκών βάσει των διεθνών προτύπων ποιότητας.

Η κοινή εταιρεία TMK-CPW αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στο δεύτερο τρίμηνο του 2007 και έχει ως στόχο πωλήσεις άνω των 200.000 τόνων ετησίως.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σωληνουργεία Κορίνθου, η κοινή εταιρεία θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιριών στην Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, σε ό,τι αφορά σωλήνες για την εξόρυξη και μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς επίσης και τις αυξανόμενες ανάγκες του κατασκευαστικού κλάδου για κοίλους δοκούς.

Η ΤΜΚ ιδρύθηκε το 2001 και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής σωλήνων της Ρωσίας και μια από τις τρεις μεγαλύτερες διεθνώς. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) και στο Χρηματιστήριο της Ρωσίας (RTS).

Ο συνολικός όγκος εξαγωγών σωλήνων το 2006 ξεπέρασε τα 3 εκατ. τόνους, εξάγει δε τα προϊόντα της σε περισσότερες από 60 χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα