Nikko: Πέμπτη αποχώρηση στελέχους μετά το οικονομικό σκάνδαλο

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 08:46

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του πέμπτου υψηλόβαθμου στελέχους της, ανακοίνωσε η Nikko Cordial Corp., η τρίτη σε μέγεθος χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας, μετά την ανάμειξή του σε λογιστικές ατασθαλίες, που ενδέχεται να κοστίσουν στην εταιρεία την διαγραφή της από το Χρηματιστήριο.

Ο Hajime Yamamoto, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρώην οικονομικός διευθυντής, έφυγε σήμερα από την εταιρεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Nikko. Χθες, ελεγκτές εκτός της εταιρείας, είπαν ότι ο Yamamoto, 48 ετών, ενδέχεται να είχε ενεργό ανάμειξη σε παραποίηση εμπορικών συναλλαγών για να εμφανίσει υψηλότερα κέρδη το 2004.

Οι μετοχές της Nikko, συνεργάτη επενδυτικής τραπεζικής της Citigroup Inc. στην Ιαπωνία, όδευαν να σημειώσουν απώλειες 200 γιέν, φθάνοντας στο ημερήσιο επιτρεπτό όριο του 14%. Σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκυο ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει όλα τα στοιχεία των ελεγκτών προκειμένου να αποφασίσει την διαγραφή της Nikko.

O Yamamoto, οικονομικός διευθυντής της Nikko από τον Οκτώβριο του 2001 έως τον Φεβρουάριο του 2006, δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει το θέμα, σύμφωνα με την γραμματέα του σε τηλεφωνική επικοινωνία του Bloomberg News, ενώ αρνήθηκε να δώσει το όνομά της.

Οι μετοχές της Nikko σταμάτησαν να διαπραγματεύονται από τη 1:54 μ.μ. στο Τόκυο, με την τελευταία προσφορά στα 1.184 γιέν η μία. Βάσει των κανόνων του Χρηματιστηρίου, οι μετοχές δεν μπόρεσαν να διαπραγματευθούν καθώς ο αριθμός των εντολών πώλησης ήταν περίπου 20 φορές μεγαλύτερος από τις εντολές για αγορά.

Η Citigroup άρχισε να συνεργάζεται με τη Nikko το 1999 για την παροχή υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής στην Ιαπωνία. Στην κυριότητά της βρίσκεται το 49% του venture, Nikko Citigroup Ltd. και το υπόλοιπο ανήκει στη Nikko.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα