Κοντά στα υψηλότερα μιας εβδομάδας το γιέν

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 09:06

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου, αναρριχήθηκε το γιέν, καθώς εικάζεται ότι το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Christian Noyer, θα επαναλάβει σήμερα τις ανησυχίες του για την αδυναμία του ιαπωνικού νομίσματος.

Χθες το γιέν αναρριχήθηκε τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο μηνών, καθώς ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Henry Paulson, μαζί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σηματοδότησε ότι η πρόσφατη υποχώρησή του, θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του G-7 στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στη Γερμανία.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 120,63 έναντι του δολαρίου στις 6 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα από 120,70 που ήταν χθες, όταν σημείωσε άνοδο 0,8%. Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 157,18 από 157,29. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3031 έναντι του ευρώ από 1,3032. Σύμφωνα με τους αναλυτές το γιέν ενδέχεται να αναρριχηθεί στα 155 έναντι του ευρώ και στα 120 έναντι του δολαρίου την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα στις 3:50 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toshihiko Fukui, θα απαντήσει στις ερωτήσεις της επιτροπής του κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό.

Η Bank of Japan, διατήρησε τον περασμένο μήνα αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 0,25%, τα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των μεγάλων οικονομιών στον κόσμο. Το γιέν έχει υποχωρήσει 1,3% έναντι του δολαρίου και 1,5% έναντι της βρετανικής λίρας, τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα