Βουλγαρία: Και άλλη καθυστέρηση για την πώληση του Bobov Dol;

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 09:42

Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει και άλλη παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol στη ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας, κ. Τόντορ Νικόλοβ.

Στις 9 Φεβρουαρίου λήγει η προσδιορισμένη στις 11 Ιανουαρίου προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών και ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς για την τροποποίηση της σύνθετης άδειας οικολογικής λειτουργίας της μονάδας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα άδεια ο θερμοηλεκτρικός σταθμός έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών ρυπογόνων ουσιών στον αέρα, ενώ προβλέπονται και συγκεκριμένες προθεσμίες για την παύση μονάδων παραγωγής, μία εκ των οποίων θα πρέπει να τεθεί εκτός εκμετάλλευσης στα τέλη του 2007.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σύγκλιση των απόψεων μεταξύ της ΔΕΗ και της Εκτελεστικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του αρμόδιου υπουργείου, η οποία είναι αρμόδια για την έκδοση της σχετικής άδειας οικολογικής λειτουργίας. Σύμφωνα με τον κ. Νικόλοβ το πρόβλημα έγκειται στη διαφορετική ερμηνεία που δίνουν οι δύο πλευρές στην ευρωπαϊκή οδηγία περί μεγάλων θερμοηλεκτρικών σταθμών. Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2005 η ΔΕΗ προσέφερε για την εξαγορά της μονάδας 71 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος πρόσφερε 100,56 χιλ. ευρώ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα