Nissan: Μείωση κερδών από το υψηλότερο κόστος και τις μειωμένες πωλήσεις

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2007 10:17

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση για πρώτη φορά σε έξι τρίμηνα, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Nissan Motor Co., αποτέλεσμα των ακριβότερων πρώτων υλών και της στέρησης από νέα μοντέλα. Η Nissan αναθεώρησε προς τα κάτω τα κέρδη της για το σύνολο της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 104,4 δισ. γιέν (865 εκατ. δολ.) ή 25,29 γιέν ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 135 δισ. γιέν ή 32,84 γιέν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας που εδρεύει στο Τόκυο. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 153,5 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις της Nissan αυξήθηκαν 1,8%, φθάνοντας στα 2,34 τρισ. γιέν.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Carlos Ghosn, προβλέπει ότι η Nissan δεν θα επιτύχει τον στόχο της στις ΗΠΑ και στοχεύει στις πωλήσεις στην Ιαπωνία την τρέχουσα χρήση, μετά το λανσάρισμα μόνο ενός νέου μοντέλου το πρώτο εξάμηνο. Η άνοδος των τιμών ατσαλιού και άλλων εμπορευμάτων έβλαψε επίσης τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας που ανήκει κατά 44,3% στην γαλλική Renault SA.

H Nissan αναθεώρησε προς το κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης κατά 12%, στα 460 δισ. γιέν από την προηγούμενη πρόβλεψη για 523 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν 1,8%, φθάνοντας στα 1.509 γιέν κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της. Μέχρι στιγμής μέσα στο 2007 έχουν σημειώσει άνοδο 5,3% έναντι υποχώρησης 0,1% των μετοχών της Toyota Motor Corp. Αμετάβλητες έχουν διατηρηθεί οι μετοχές της Honda Motor Co. φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα