British Airways: 12% η μείωση των κερδών το γ' τρίμηνο της χρήσης

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2007 10:33

ΜΕΙΩΣΗ 12% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, British Airways Plc, μετά τους συναγερμούς ασφαλείας για τρομοκρατικές ενέργειες και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που απέτρεψαν τον κόσμο από τα ταξίδια και οδήγησαν σε ματαιώσεις πτήσεων.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 103 εκατ. λίρες στερλίνες (203 εκατ. δολ.) ή 8,9 πένες ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 117 εκατ. λίρες ή 10,3 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αερομεταφορέα. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οκτώ οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 109 εκατ. λίρες στερλίνες. Οι πωλήσεις της British Airways, αυξήθηκαν μόλις 0,5%, φθάνοντας στα 2,07 δισ. λίρες στερλίνες.

Τα μέτρα μεγαλύτερης ασφαλείας που ελήφθησαν κατά τις αεροπορικές πτήσεις, μετά την αποτροπή τρομοκρατικής ενέργειας που αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο, περιόρισαν τα ταξίδια έως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και οι τρεις ημέρες πυκνής ομίχλης τον Δεκέμβριο, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση περισσοτέρων από 800 πτήσεων της British.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία απέτρεψε απεργία που είχαν κηρύξει οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της. Η απεργία που ματαιώθηκε θα είχε κόστος 80 εκατ. λίρες σε χαμένα έσοδα. Η British Airways αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα έσοδά της στο σύνολο της χρήσης από 3,25% έως 3,75%, έναντι 4,5% και 5%.

Το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η εταιρεία μετέφερε 8,53 εκατ. επιβάτες, κατά τι περισσότερους από τα 8,52 εκατ. που μετέφερε πριν από ένα χρόνο. Ο συντελεστής φορτίου, ως μερίδιο των θέσεων που καλύφθηκαν, υποχώρησε 0,4% το τρίτο τρίμηνο, φθάνοντας στο 73,7%.

Η British Airways υστερεί της Air France-KLM Group με έδρα το Παρίσι και της γερμανικής με έδρα την Κολωνία Deutsche Lufthansa AG σε επιβατική κίνηση.

Οι μετοχές της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, σημείωσαν άνοδο 21% το τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα