Hyundai Motor: Eνοχος για κατάχρηση και δωροδοκία ο πρόεδρος

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2007 08:30

ΠΟΙΝΗ φυλάκισης τριών ετών για κατάχρηση κεφαλαίων της εταιρείας και τη χρησιμοποίησή τους σε δωροδοκία πολιτικών, καθώς επίσης και για μπόνους σε υπαλλήλους που δεν δηλώθηκαν, επεβλήθη στον πρόεδρο της Hyundai Motor Co., Chung Mong Koo.

Ενοχος κρίθηκε από το δικαστήριο για κατάχρηση και δωροδοκία ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Hyundai Motor, Chung Mong Koo

Ο Chung, 68 ετών, θα συνεχίσει να διοικεί την νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η Hyundai Motor και η θυγατρική της Kia Motors Corp. προσπαθούν να ανακάμψουν από την μείωση των κερδών, αποτέλεσμα της ισχυροποίησης του 8,6% του νομίσματος της Ν. Κορέας, ουόν, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ πέρυσι, που έβλαψε την ανταγωνιστικότητά τους έναντι των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, Honda Motor Co. και Toyota Motor Corp.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν έως 3%, φθάνοντας στα 67.600 ουόν και διαπραγματεύθηκαν στα 68.900 ουόν η μία στις 12:16 μ.μ., ώρα Σεούλ. Ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 1.419,61 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Chung κατέθεσε ότι ήξερε πως τα κεφάλαια διοχετεύθηκαν με παράνομους υπολογισμούς.

Ο Chung και ο γιός του, Chung Eui Sun, αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Kia Motors, τον Απρίλιο του 2006, είπαν ότι θα κάνουν δωρεά 1 τρισ. ουόν, συμπεριλαμβανομένου και του μεριδίου τους 60% στο σκέλος αυτοκινήτων-ναυτιλίας της Glovis Co. Η δωρεά δεν έγινε ακόμη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα