Eurobank: Εξαγορά χρηματιστηριακής εταιρείας στη Σερβία

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2007 16:02

Συμφωνία για την εξαγορά μετοχών που αντιπροσωπεύουν περίπου το 74,16% του μετοχικού κεφαλαίου της χρηματιστηριακής εταιρείας Prospera Securities AD Beograd («Prospera») στη Σερβία, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος της Eurobank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Prospera κατέλαβε την τρίτη θέση ανάμεσα στις χρηματιστηριακές εταιρείες στην Σερβία για το 2006 σε όρους όγκου συναλλαγών μετοχών, με μερίδιο αγοράς 6,29%. Η εξαγοραζόμενη χρηματιστηριακή εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη σημερινή της διοικητική μορφή.

Η συμφωνία για την εξαγορά της Prospera εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου Eurobank για την περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στο χώρο της κεφαλαιαγοράς εκτός Ελλάδος και εναρμονίζεται με την πολιτική της για ανάπτυξη και ισχυρή παρουσία της στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσω της Prospera, θα παρέχεται στους Έλληνες και ξένους πελάτες, θεσμικούς, επιχειρηματίες και ιδιώτες, το σύνολο των υπηρεσιών και προϊόντων κεφαλαιαγοράς που διατίθενται στη σερβική και τη διεθνή αγορά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Χρηματιστήριο της Σερβίας είναι ένα δυναμικό χρηματιστήριο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο χρηματιστηριακός δείκτης BELEXfm το 2006 είχε άνοδο κατά 22,7% φτάνοντας τις 2.000 μονάδες, ενώ ο δείκτης BELEX15 σημείωσε κέρδη 59%, απόδοση ανώτερη της απόδοσης του δείκτη MSCI Emerging Markets (33%) για την ίδια περίοδο. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών ανήλθε σε 5,2 εκατ ευρώ. το 2006, από 2,4 εκατ. ευρώ το 2005, ενώ η τρέχουσα συνολική κεφαλαιοποίηση του Σερβικού χρηματιστηρίου είναι 11 δισ.ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα