Intracom: Σύμβαση δύο εκατ. ευρώ με ΚτΠ

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2007 16:29

Σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) ΑΕ, διάρκειας 22 μηνών και ύψους € 2 εκατ. περίπου υπέγραψε η Intracom IT Services για την υλοποίηση του έργου «Ραπτάρχης» που αφορά στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης, αρχειοθέτησης και διάχυσης της Νομοθεσίας στο ευρύ κοινό και προορίζεται για το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ).

Σκοπός του έργου είναι η εκπόνηση της μελέτης και η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία διαχείρισης της νομοθεσίας, και ειδικότερα όσον αφορά στην αρχειοθέτηση και διάχυση της νομοθεσίας στο ευρύ κοινό (με μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας), καθώς και στη διαδικασία αποτίμησης των κανονιστικών ρυθμίσεων.

Μέσα από το έργο αυτό, το ΥΠΕΣΔΔΑ θα είναι σε θέση να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους πολίτες και άμεση ηλεκτρονική διάθεση του Διαρκούς Κώδικα Νομοθεσίας (ΔΚΝ) στο ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο θα εκσυγχρονίσει την εσωτερική λειτουργία της υπηρεσίας η οποία διαχειρίζεται και επεξεργάζεται το ΔΚΝ, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς.

Παράλληλα, το Υπουργείο θα κωδικοποιήσει την νομοθεσία με βάση τα διεθνή πρότυπα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θα δημιουργήσει τον απαραίτητο μηχανισμό αυτοματοποίησης διαδικασιών για την αποτίμηση των κανονιστικών ρυθμίσεων μέσω υποδομών Συμμετοχικής Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας (e-Democracy).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα