Γ. Αλογοσκούφης: Ασήμαντο το δημοσίευμα του CNN Money

«Μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να δηλώνει σωστά τα εισοδήματά της, να ξέρει ποιό είναι το ΑΕΠ έστω και αν αυτό συνεπάγεται υποχρ
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 13:54
UPD:13:59

ΑΣΗΜΑΝΤΟ χαρακτήρισε το δημοσίευμα του CNN Money http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/06/1298349.htm για την αναθεώρηση του ΑΕΠ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. «Κάποιοι παίρνουν ασήμαντα δημοσιεύματα και προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωτερικά ζητήματα. Εχουμε μια μακρά ιστορία αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα σε πολλά μέσα του εξωτερικού για διάφορες σκοπιμότητες. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε εμείς το σωστό»,παρατήρησε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε:

«Το συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο αναφέρεται το CNN είναι και ζήτημα φοροδιαφυγής. Οπως ζητάμε από όλους να δηλώνουν τα εισοδήματά τους έτσι και μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να δηλώνει σωστά τα εισοδήματά της, να ξέρει ποιό είναι το ΑΕΠ έστω και αν αυτό συνεπάγεται κάποιες υποχρεώσεις στα πλαίσια της διεθνούς συμμετοχής της».

Για εκλογές

Ερωτηθείς εξάλλου εάν το υπουργείο Οικονομίας έχει εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν ενόψει εκλογών, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι «το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας προχωρά κανονικά και υλοποιείται σύμφωνα με το σχεδιασμό».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ρωτήθηκε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος είπε χαριτολογώντας: «Σας έχω πει ότι εάν με δείτε Σάββατο με γραβάτα θα πάμε για εκλογές».

Ικανοποιητική η πορεία των φορολογικών εσόδων

Ο υπουργός Οικονομίας μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής δήλωσε ότι ενημέρωσε και για την πορεία του προϋπολογισμού του 2006, ο οποίος όπως είπε, έκλεισε μέσα στις προβλέψεις και για την πορεία των φορολογικών εσόδων.

Όπως επίσης υπογράμμισε, η πολιτική της κυβέρνησης για τη φορολογία που συνοδεύεται από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, έχει «έναν σημαντικό άξονα που είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής». «Και με τις διασταυρώσεις και με τους καλύτερους ελέγχους και με τα κίνητρα που δώσαμε», σημείωσε, «είχαμε πολύ καλή πορεία των φορολογικών εσόδων και το 2006 και τον πρώτο μήνα του 2007. Ωστόσο, η φοροδιαφυγή είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης διότι τα φορολογικά έσοδα σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούν όλες τις προτεραιότητες του κοινωνικού κράτους, Παιδεία, Υγεία κ.α.», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι οι προσπάθειες στο εξής θα εστιαστούν στην αλλαγή της νοοτροπίας και να πείσουν όλους τους Έλληνες ότι πρέπει να ζητούν αποδείξεις και να στηλιτεύονται ταυτόχρονα οι συμπεριφορές των φοροφυγάδων, επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά: «Η φοροδιαφυγή θεωρείται στη χώρα μας κατά κάποιον τρόπο εξυπνάδα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα