ΕΑΒ: Νέο μνημόνιο συνεργασίας με BAE Systems

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 16:30

Μνημόνιο Συνεργασίας με τη βρετανική αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία BAE Systems υπέγραψε σήμερα η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΒ κ. Τάσο Φιλιππάκο και τον κ. Μαρκ Πάρκινσον, Διευθύνοντα Σύμβουλο Εκπαιδευτικών Συστημάτων της BAE Systems, σηματοδοτεί την διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας των δύο μεγάλων αμυντικών και αεροναυπηγικών εταιρειών.

Μέσω του μνημονίου συνεργασίας η ΕΑΒ, θα έχει την δυνατότητα συμπαραγωγής και ανάπτυξης μερών του νέου Hawk Advanced Jet Trainer, στην περίπτωση επιλογής του από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Επιπλέον, μέσω αυτού, η ΕΑΒ δύναται να καταστεί αποκλειστικός κατασκευαστής και προμηθευτής, σημαντικών μερών του Hawk Advanced Jet Trainer, καλύπτοντας της ανάγκες όχι μόνο την εγχώριας αλλά και της διεθνούς αγοράς.

Στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρευρέθηκε ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Σάιμον Γκάς.

Το εν λόγω μνημόνιο είναι το δεύτερο κατά σειρά, καθώς οι δύο εταιρίες υπέγραψαν, στις 30 Νοεμβρίου 2006, μνημόνιο συνεργασίας που αφορά την συμπαραγωγή και περαιτέρω ανάπτυξη, του ραντάρ χαμηλότερων συχνοτήτων H.F.S.W.R (High Frequency Surface Wave Radar).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα