Αύριο η μονογραφή της τριμερούς συμφωνίας για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

«Όχι» στην υπογραφή λέει ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 16:43

Αύριο αναμένεται η μονογραφή της τριμερούς συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/06/1298343.htm . Οι υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης & Χωροταξίας της Βουλγαρίας, Καλίν Ρογάτσεφ, και Βιομηχανίας & Ενέργειας της Ρωσίας, Αντρέι Ντεμέντιεφ, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου αναμένεται να μονογραφήσουν αύριο, στο Μπουργκάς, την τριμερή συμφωνία για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το βουλγαρικό υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η συμφωνία προσδιορίζει τη μορφή της συνεργασίας των τριών χωρών στο σχεδιασμό και κατασκευή του πετρελαιαγωγού.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης «Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία», Ιβάν Κόστοφ, κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να μην υπογράψει την τριμερή συμφωνία. Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της κυβέρνησης της «Ένωσης των Δημοκρατικών Δυνάμεων», «ο πρόεδρος Παρβάνοφ και η κυβέρνηση υποχώρησαν υπό την πίεση της ρωσικής πλευράς για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, ζημιώνοντας το εθνικό συμφέρον της Βουλγαρίας».

Ο κ. Κόστοφ κάλεσε τον πρόεδρο Παρβάνοφ να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για το θέμα, και την κυβέρνηση να φέρει στο φως τα συμπεράσματα της ειδικής έρευνας για την επίδραση του αγωγού στο περιβάλλον.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα